Team

Het team

Bij het SiGa-Lab zijn verschillende mensen betrokken. Djoerd Hiemstra is projectleider. Daarnaast zijn Steven de Rooij en Anne Zagt projectmedewerkers. Verder zijn er twee lectoraten betrokken bij het SiGa-Lab: Het lectoraat Serious Gaming van lector Hylke van Dijk en het lectoraat Persoonlijk Leiderschap en Innovatiekracht van Jelle Dijkstra. Verder kent het SiGa-Lab een actieve community van betrokken docenten. Je kunt je hiervoor aanmelden via Facebook.

Djoerd Hiemstra (Phd) is arbeids- & organisatiepsycholoog (NIP). Hij is projectleider van het SiGa-Lab,  senior-onderzoeker bij het lectoraat Serious Gaming en Persoonlijk Leiderschap en docent bij de master Serious Gaming. In zijn onderzoek en praktijkwerk staat de vraag centraal hoe we mensen kunnen motiveren om te leren.

Steven de Rooij (MaSc) is naast projectmedewerker bij het SiGa-Lab, onderzoeker bij het lectoraat Serious Gaming. Allereerst verzorgd Steven workshops die vanuit het SiGA-Lab worden aangeboden. Daarnaast onderzoekt Steven op welke wijze entertainmentgames in het onderwijs ingezet kunnen worden om leerdoelen te behalen.

Anne Zagt (MaSc) is naast projectmedewerker bij het SiGa-Lab, onderzoeker bij het lectoraat Persoonlijk Leiderschap en Innovatiekracht, en docent bij BA. Vanuit het SiGa-Lab organiseerden Anne, Djoerd  en Steven een pilot met een Communicatiestijlengame en onderzochten de motiverende werking van Adaptive Video Role Play. Dit onderzoek resulteerde in een publicatie:

Zagt, A.C. & Hiemstra, D. (2016). De motiverende werking van adaptive video role play. OnderwijsInnovatie, 4, 37-41.

Hylke van Dijk (Phd) is lector van het lectoraat Serious Gaming en is met name geïnteresseerd in het punt waar wetenschap, techniek en de mens samen komen. In het multidisciplinaire veld van Serious Gaming vervult hij de rol van systeemarchitect en ontwerpt, samen met mensen uit het mkb en het onderwijs, systemen voor een functionele game en omgevingen waarin spelers in staat zijn veranderingen te initiëren of te accepteren.

Jelle Dijkstra (Phd) is lector van het lectoraat Persoonlijk Leiderschap en Innovatiekracht en met name geïnteresseerd in de vraag welke competenties een professional nodig heeft om persoonlijk leiderschap en innovatiekracht te tonen.