DBE PEERFEEDBACK SPRINT HRM: INTRODUCTIE

DBE3

INTRODUCTIE
Lees onderstaande instructie alvast ter voorbereiding op de eerste speeldag.

Jouw rol
Het is oktober 2025. Je bent drie jaar geleden afgestudeerd als bachelor HRM aan NHL Stenden Hogeschool. Momenteel werk je als ontwerper/consultant bij de afdeling MKB van TNO HR-services, een groot en gerenommeerd onderzoeks- en consultancybureau dat HR-oplossingen op maat voor klanten ontwikkelt. In deze functie werk je aan praktijkgerichte ontwerp- en adviesprojecten voor opdrachtgevers uit het midden en kleinbedrijf. Vorige week heb je net kennisgemaakt met een nieuwe klant die behoefte heeft aan een innovatieve HR-oplossing. In deze game ga je een eerste concept ontwikkelen voor deze klant.

Jouw afdelingshoofd
Het hoofd van jouw afdeling is Mevr. Sanne Gerdez. Opdrachten voor de afdeling komen normaal gesproken bij Sanne binnen. Sanne verdeelt de opdrachten vervolgens onder de medewerkers. Het definitieve resultaat van het werk dien je ook weer bij Sanne in.

 Jouw afdeling
Jouw afdeling bestaat uit een groep ervaren en hoogopgeleide medewerkers die veelal in teams van wisselende samenstelling aan onderzoeks- en adviesprojecten werken.

Telewerken
Telewerken is de norm bij TNO HR-services. De medewerkers van het team werken op verschillende locaties. Samenwerking vindt voor een belangrijk deel online plaats via het interne collaboratieplatform PeerGrade.

BDE Peerfeedback Sprint
Sinds een half jaar werkt de afdeling TNO HR-services bij uitdagende opdrachten met de zogenaamde DBE Peerfeedback Sprint methode. Dit is een ‘rapid concepting methode’, waarbij medewerkers binnen één week een snelle verkenning van een vraagstuk uitvoeren en een eerste conceptversie van een ontwerp maken. De methode wordt gebruikt om ontwerp- en adviesprojecten voor te bereiden.

De methode houdt in dat verschillende medewerkers, onder aansturing van een ‘DBE Sprint Master’,
(a) onafhankelijk van elkaar dezelfde reeks ontwerpstappen uitvoeren,
(b) elkaar na afronding van elke stap peerfeedback op de conceptversie van het product van die stap geven en
(c) deze feedback vervolgens verwerken in de volgende stap van het ontwerpproces.

Bij de DBE Peerfeedback Sprint methode zijn er drie verschillende rollen:

  • Het Afdelingshoofd: Het afdelingshoofd geeft de opdracht tot het uitvoeren van een DBE Peerfeedback Sprint. De resultaten van de sprint worden ook weer bij het afdelingshoofd ingediend. Deze rol wordt in deze game gespeeld door Sanne Gerdez.
  • De DBE Sprint Master: De sprint master organiseert het sprintproces, geeft de instructies voor de opeenvolgende stappen en stelt de deadlines. Deze rol wordt in deze game gespeeld door Rinke Bolster.
  • De Medewerkers: De medewerkers werken aan het uitvoeren van de ontwerpstappen en geven elkaar feedback op conceptversies van hun producten. Deze rol wordt gespeeld door jou en je medestudenten. Iedereen werkt individueel aan de uitvoering van de ontwerpstappen en levert na elke stap een eigen product in. Je mag bij het uitvoeren van de stappen zo veel overleggen, sparren en samenwerken met anderen als je wilt. Je mag ook alles opzoeken, advies inwinnen van experts en senior collega’s om hulp vragen. Als je maar aan het eind van iedere stap je eigen concept product inlevert en geen werk van andere medewerkers plagieert.

Registreren en inloggen
Zorg er voor dat je je vóór de eerste speeldag alvast hebt aangemeld bij het online Collaboratieplatform PeerGrade van TNO HR-Services. Dit gaat als volgt:

  • Op maandag 11 november ontvang je via je NHL-Stenden-mailadres een email van PeerGrade met de uitnodiging om je aan te melden (als je geen mail hebt ontvangen, meld dit dan aan djoerd.hiemstra@nhlstenden.com)
  • Meld je aan via deze link: gebruik je NHL-Stenden-mailadres als username en maak zelf een wachtwoord aan.
  • Je kunt nu inloggen via  www.peergrade.io

Let’s Play!
Als je de instructie hebt gelezen, de vragenlijst hebt ingevuld, en je hebt aangemeld bij PeerGrade dan ben je klaar voor de speeldag. Deze vindt plaats op:

  • Maandag 18 november, 9.15 – 12.15 (Groep 2A &2B)
  • Maandag 18 novemver, 13.45 – 16.45 (Groep 2C & 2D)

Alvast heel veel plezier gewenst!