DBE PEERFEEDBACK SPRINT

BDE Peerfeedback Sprint is een serious game die door hbo-opleidingen kan worden gebruikt om studenten voor te bereiden op een ontwerpgericht onderzoeksproject. In een vijfdaagse simulatiegame doorlopen de studenten de opeenvolgende stappen van de design thinking-cyclus en leren ze bijbehorende methoden & technieken toe te passen.

DBE Peerfeedback Sprint is een blended, lowfidelity, multi-player game. De game wordt deels in workshop-vorm, deels online gespeeld en maakt gebruik van eenvoudige digitale middelen. De game is geschikt voor groepen vanaf vier personen en kan gemakkelijk met een hele klas of zelfs met meerdere klassen tegelijk worden gespeeld. Studenten leveren individueel hun opdrachten in, maar werken samen bij de uitvoering van de opdrachten.

In de game speelt de student de rol van junior professional in dienst van een adviesbureau. Het hoofd van de afdeling heeft de spelers voor de komende week vrij geroosterd om een design-sprint uit te voeren, met als doel om binnen een week een concept te ontwikkelen dat een oplossing biedt voor het probleem van de opdrachtgever.

Dagelijks ontvangen de studenten een deelopdracht van de sprint master. Vervolgens moeten de studenten iedere dag een deelproduct opleveren, peerfeedback geven op het deelproduct van hun collega’s en ontvangen zij peerfeedback van collega’s op hun eigen deelproduct. Op de finale dag pitchen de spelers hun ontwerp in een klassikale bijeenkomst.

Hieronder kun je de handleiding van game gratis downloaden. De versie die we in deze handleiding beschrijven is de versie die we voor de bacheloropleiding Human Resource Management (HRM) van NHL Stenden Hogeschool hebben ontwikkeld. De game kan echter gemakkelijk bij andere hbo-opleidingen worden gebruikt.

Als je vragen hebt over de simulatiegame  mail dan naar djoerd.hiemstra@nhlstenden.com of bel 058-2511528.

Download
Handleiding DBE Peerfeedback Sprint