Cursus

Aanbod Serious Games voor Studenten 2017/2018

Ben je student aan de NHL of Stenden? Schrijf je dan in via het Learning Centre van de NHL om deel te nemen aan onze serious games. Je krijgt dan een “5-rittenkaart” waarmee je gedurende het gehele studiejaar 5 keer een serious game kunt spelen op een woensdag naar keuze:

Klik op deze link om je in te schrijven.  

Doelgroep

Studenten NHL en Steden, alle opleidingen zowel bachelor als master

Competenties/(leer)doel

Samenwerken, Communicatie, Leiderschap, Projectleiding, Integriteit (Business Ethics), Crisismanagement, Salesmanagement en Assetmanagment

Beschrijving/inhoud

Als je je inschrijft voor deze cursus, ontvang je een “vijf-rittenkaart” die je de mogelijkheid geeft om gedurende het studiejaar 2017/2018 vijf keer een Serious Game te spelen in het SiGa-Lab van de NHL.

Het SiGa-Lab is het Simulation & Game-Based Learning Lab van NHL Hogeschool. Het SiGa-Lab biedt een scala aan simulaties en Serious Games voor het ontwikkelen en beoordelen van professionele competenties, zoals leiderschap, samenwerking, communicatie, projectmanagement, accountmanagement, crisismanagement en ethisch handelen.

Iedere week wordt er in het SiGa-Lab één Serious Game gespeeld, op de woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur. Als je je inschrijft voor deze cursus ontvang je steeds een week van tevoren een email met informatie over de game die volgende week wordt gespeeld. Vervolgens kun je, via een link in die mail, aangeven of je die week mee wilt doen. Je bepaalt dus zelf wanneer je meedoet. Het aantal mogelijke deelnemers is steeds beperkt. Degene die het eerst aangeeft mee te willen doen, wordt als eerste geplaatst.

Elke game bestaat uit een briefing waarin het doel en de regels van de game worden uitgelegd, een of twee spelrondes, en een debriefing waarin je reflecteert op het spelverloop, de lessen die je daaruit kunt leren en hoe je het geleerde kunt toepassen in de praktijk.

Je slaagt voor de cursus als je aan het eind van het studiejaar vijf keer aan een Serious Game hebt meegedaan en als je portfolio, bestaande uit de ingevulde reflectieformulieren van de vijf games die je hebt gespeeld, als voldoende wordt beoordeeld.

Werkvorm(en)

Workshops, Serious Games

Voertaal

Nederlands

Studiebelasting

1 EC

Toetsing

Aanwezigheid (5 keer) en Portfolio (reflectieformulieren van de gespeelde games)

Ingangseisen

Geen

Leermiddelen

Serious Games

Docent(en)

Djoerd Hiemstra, Anne Zagt en Steven de Rooij

Contactpersoon en contactgegevens

Djoerd Hiemstra (d.hiemstra@nhl.nl)

Simulation & Game Based Learning Lab